JATA

yoga en dans

CARRYOGA

                                    moeder-kindyoga met je kindje dichtbij je!

            5-weekse cursus voor moeders en kindjes vanaf 6 wkn t/m 9 mnd.

Een baby is negen maanden gedragen tijdens de zwangerschap.

Dit vertrouwde gevoel van gedragen worden, beleeft de baby weer tijdens CARRYOGA. 


Bij CarrYoga werk je op een plezierige en ontspannende manier aan het herstel van je lichaam na de bevalling (postnatale yoga). Met je kindje dichtbij je in de draagdoek of voor je op een zachte mat voeren we lichte yogahoudingen uit, die jou lichamelijk en geestelijk verfrissen en versterken. Spelenderwijs kom je in contact met jezelf en versterk je het contact met je kindje. Er is extra aandacht voor de spieren van je buik, rug, billen, benen en bekkenbodem. Tevens is er de ruimte om ervaringen te delen met andere (jonge) moeders.


Je hoeft geen ervaring te hebben met het dragen van een draagdoek en/of yoga. In de les worden de oefeningen goed uitgelegd en krijg je ook uitleg over het dragen en knopen van de draagdoek. Omdat je samen met je kindje komt, hoef je je geen zorgen te maken over het regelen van een oppas. En tijdens de les is er altijd de mogelijkheid om je kindje te voeden of verschonen.


Dragen en Balans

CarrYoga staat in het teken van de begrippen ‘Dragen en Balans’. Nu je kindje geboren is draag je je kindje natuurlijk nog steeds dichtbij je, maar niet meer in je buik. Deze lichamelijke verandering vraagt voor een nieuw balans.  Aan de hand van verschillende yogahoudingen met je kindje in de draagdoek of dragend in je arm onderzoeken we deze nieuwe periode. Ook mentaal sta je voor nieuwe uitdagingen als verse moeder, waarbij het dragen van nieuwe verantwoordelijkheden en het balans vinden met elkaar een rol spelen. Naast yoga met je kindje in de draagdoek zijn er in de les ook momenten waarbij je kindje naast je op een zachte mat ligt. Dit geeft je als jonge moeder de ruimte om een balans te vinden tussen aandacht voor jezelf en aandacht voor de ander (je kindje, je partner, je vrienden etc.)Een draagdoek is een gebruik dat al eeuwenlang in alle delen van de wereld zorgt voor tevreden baby’s en ouders. Bij CarrYoga combineren we deze traditie met de eveneens eeuwenlange gezonde gebruiken van (hatha) yoga.

Cursus is op aanvraag!