JATA

yoga en dans

JATA

yoga en dans

JATA

yoga en dans

Tineke Veenhof


Vanuit een nieuwsgierigheid naar wat ons beweegt ben ik gaan dansen. Dansen om te leven, om mijn lichaam te voelen en gelijk een uitlaatklep om te communiceren met anderen over wat zich  binnenin mij afspeelt.

In 2002 studeerde ik af aan de dansacademie als docent dans, en ben vanaf toen niet meer gestopt met lesgeven aan verschillende leeftijden in moderne dans, werelddans en dansexpressie. Tegelijkertijd ontwikkelde ik me als performer en danstheatermaker waar ik me tot op de dag van vandaag mee bezighoudt.


Met yoga kreeg ik voor het eerst te maken op de dansacademie. Een les voor ontspanning. Al snel bemerkte ik bij mezelf een ongelooflijk diepe helderheid na de lessen. Hier wilde ik meer van weten. Na mijn studie als dansdocent ben ik gaan leren voor vinyasayoga-docent  (2006) bij Dasra center in Montfoort en volgde 1,5 jaar de teachertraining van Iyengarinstituut(2008) in Amsterdam. Naast dansen werd yoga een belangrijk gegeven in mijn leven, zowel op persoonlijk gebied  als in mijn werk.


Vanaf 2009 ben ik moeder geworden van een dochter. Door deze grote gebeurtenis in mijn bestaan zijn alle zeilen gaan wapperen en alle ambities verschoven. Yoga en dans kregen een andere betekenis voor mij.  Als het eerst ging om alle roerselen van het leven een plek te geven, zo gaat het nu om  bewust meemaken van wat er  gebeurt zonder er iets mee te hoeven, het leven te nemen zoals het is. Het verandert en groeit toch wel. Dat wat aandacht krijgt zal groeien en veranderen. Vanuit die liefde voor het (nieuwe) leven, deze groei en verandering ben ik de opleiding zwangerschapsyoga gaan doen bij MUDRA, school voor zwangerschapsyoga in Amsterdam (2013).

De lessen CarrYoga, zijn gebaseerd op het concept Mama & baby yoga van Jacqueline Luchtmeijer en het concept van BYKAY.